RATZMATAZZ

Leg og legetøj

Rotter kan godt lide at blive udfordret i deres hverdag, især pigerne er nogle spradebasser som tumler rundt i buret, det gør drengene også, men mest når de er små. Bundstrøelse:
Der findes mange forskellige typer bundstrøelse: bark, hemp, savsmuld, gnawz, hos Faune og Nick bruger vi kun Boxo, det er et materiale lavet af affaldsrester fra papkasser, det er blevet kørt igennem en kværn rigtigt mange gange, for at få det silkeblødt og ufarligt, det fjerne den værste lugt, det er så blødt at rotterne kan sove i det, grave i det uden at de skær deres små poter,


Når det kommer til legetøj, så kan alt næsten bruges, her er nogle af de ting som vi har fundet ud af virker:
Tykke grene fundet i skoven, man skal selvfølgelig passe på at de grene man finder ikke er giftige for rotten at gnave, fks. Skal man gå langt uden om ?????.
Viskestykker lavet om til hængekøjer, genalt og billigt, det er brug og smid væk, kan måske få lov til at hænge et par dage eller helt op til 1 uge, men så skal den også ud.


Legetøj/tilbehør du kan købe:
Sputnik, fantastisk opfindelse, fås i S og XL (XL er altid godt for drengene)
Hængekøjer, der er dømt råhygge når der kommer en hængekøje op!
Hylder, hylder er altid en god ting, de skal bare renses hver anden dag, ellers kommer de til at lugte meget grimt, da rotters tis krystaliseres.
Rør, plastik rør som både kan hænge og sættes fast i tremmerne, så rotterne kan komme fra hylde til hylde eller bare ligge og sove i dem, der kan godt være en del rotter i et rør, fås som klar plastik eller solid.
Træting, man kan købe huler og legeting i træ, det er perfekt legetøj for rotterne, desværre kommer det meget hurtigt til at lugte! Så det skal man lige være opmærksom på.
Plastikhuse, de er nok lidt bedre, hos Nick bruges der sputnikker, rotterne gnaver ikke i dem, men man kan købe størrer huse, hvis man har en størrer bestand.
Papegøjeting, er perfekte til rotterne, blandt andet de reb med metal indeni, på dem kan de kravle fra den ene ende af buret til den anden og øve sig på deres balanceevner.


Når det kommer til resten, så kan man være utroligt kreative, mange bruger klikkertræning, en klikker er en lille plastikboks med et stykke metal og hver gang man giver en godbid, så klikker man, på den måde lærer man rotten, at hver gang den gør noget, så får den en godbid.
Der er også mange der dyrker aguility med deres rotter, det er en sjov og lærerig udfordring for dem, man bygger banen på samme måde som man ville med en hund.
Der er også mulighed for at lave en labyrint til dem, tage en masse sko æsker eller bare papstykker og sæt dem sammen med gaffatape, så har du en labyrint.


Rotter er meget taknemmelige dyr, så når du har dem ude, så leger de med alt de kan finde, snore, bolde, smykker og guderne må vide hvad alt det andet de kan finde er :D
Du kan også gemme guffere rundt omkring på stolen/sofaen eller hvad du nu leger med dem på, byg en hule af et tæppe, det er et stort hit, har du en hættetrøje, så smid dem derom og lad dem råhygge sig.


Alt i alt er rotter så dejlige og nemme at gøre tamme, bare ved leg og håndtering.